dimecres, 14 de desembre del 2022

CRÒNICA D’UNA EXCURSIÓ


 

   El passat 20 d’octubre vam anar d’excursió a Santa Maria i el seus voltants. L’excursió començava a les nou del matí, quan vam eixir del centre 1r BATX A i D junt amb un grup de 4t. Arribàrem caminant fins a la plaça de la Glorieta, on estaven muntant el mercat medieval. Jesús ens va explicar els orígens de la plaça abans de continuar fins a la plaça de Baix, enfront de l’ajuntament. Vam entrar a l’edifici just després d’escoltar Calendura i Calendureta donar l’hora.

  Una vegada dins de l’edifici, ens vam seure a la sala on es discuteixen els assumptes de la ciutat, però també on es fa la Prova de veus en agost i on es rep als invitats del Misteri. Per sorpresa es va presentar l’alcalde, qui va explicar una mica com funciona l’ajuntament i la seva relació amb el Misteri. També ens donaren merchandising de l’ajuntament amb una llibreta i un boli. Açò va estar molt bé. Per despedir-nos de l’edifici vam eixir al balcó de l’ajuntament.

 Seguidament, ens en vam anar a Santa Maria, on una vegada dins vam escoltar la història del Misteri i les seues característiques, aquesta vegada visualitzant els diferents elements de l’escenari com l’andador, el cadafal o el cel.

  Vam completar l’explicació amb un vídeo projectat al Museu de la Festa, on també vam vore alguns dels vestuaris emprats a la representació.

  Per fi va arribar el moment d’esmorzar, mentre passejàvem un poc pels voltants. Ens vam trobar altra vegada al grup de l’A a les estàtues del Ternari, i tots junts partírem cap als Banys Àrabs, a l'antic Convent de les Clarisses. Allí vam vore un vídeo interactiu que ens explicava la història de l’edifici. Per acabar el tour visitàrem la Calaforra, des del terrat de la qual vam poder apreciar les estructures que fan possible baixar i pujar la Mangrana quan es representa La Festa. La propera vegada seria l’1 de novembre.

  Em va agradar l’eixida, pense que Elx té coses molt interessants per vore i em sembla perfecte que fem activitats per conèixer-les. Espere la propera excursió.

                                                               Julia Sanz 1r BATX D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada