dimecres, 9 de març del 2011

LLIBRE RECOMANAT

DE MARTÍ I POL A GASPAR JAÉN










DE MARTÍ I POL A GASPAR JAÉN 
  Tot i que ja coneixia el poema “L’Elionor” de Martí i Pol, que cada 8 de març Clara llig als seus alumnes, la lectura ara en aquest blog m’ha dut a la memòria un altre de Gaspar Jaén (Elx, 1952) inclòs al seu llibre Del temps present. El poema en qüestió, “La mar”, recrea la visita d’una xiqueta a una fàbrica de xarxes.

  Però, a més d’aquest deliciós poema, volia recomanar-vos la lectura de “De la casa dels pares”, que trobem en aqueix mateix poemari i on l’autor tracta un dels grans temes de la poesia universal, el pas inexorable del temps, a partir de la seua història familiar.

   Estic segur que després de llegir aquests poemes us animareu a freqüentar els llibres d’aquest escriptor, alguns dels quals podeu trobar a la biblioteca de  l’institut.

    D’altra banda, Lliris Picó, la novel·lista invitada per a la tertúlia del 7 d’abril, és autora d’una tesi de llicenciatura sobre l’obra de Gaspar Jaén i podríem aprofitar l’ocasió per plantejar-li alguna qüestió sobre l’obra d’aquest gran poeta de la generació dels setenta.

Gaspar Jaén i Urban

Enviat per Jesús Castaño (professor de valencià)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada