dilluns, 13 de maig de 2013

EL DIA QUE ENRIC BALAGUER VINGUÉ A PARLAR-NOS D’ESTELLÉS


El passat 30 d’abril, dins del seguit d’activitats que el centre està duent a terme per commemorar l’any Estellés, vam tenir l’oportunitat d’assistir a la xarrada que Enric Balaguer, catedràtic de literatura catalana de la Universitat d’Alacant, va fer a la SUM. El ponent fou presentat per la professora Assum Espinosa, qui en resumí el perfil acadèmic, n’esmentà alguna de les obres  així com els premis de què ha estat mereixedor i recordà l’època en què tots dos eren estudiants a la Universitat i sempre se’l veia carregat de llibres.


Feta la presentació, Enric Balaguer ens féu gaudir durant cinquanta minuts amb una conferència titulada “Els grills que no va matar Vicent Andrés Estellés” on de forma breu féu un recorregut per la vida i sobretot per l’obra tan ampla i diversa del poeta de Burjassot.
Als alumnes  de 2n de Batxillerat  ( que acaben de llegir un llibre titulat Una imatge no val més que mil paraules) els va sorprendre gratament  el fet que el conferenciant poguera mantindre l’atenció del públic  sense utilizar  el suport audiovisual del qual ja quasi ningú no sap prescindir. Qui hem tingut la immensa sort de ser alumnes d’Enric Balaguer sabem que l’amenitat és una característica del seu discurs i que la seua passió per la literatura s’encomana. Per això, els companys de departament comentàvem que l’havíem estat escoltant tan abstrets que no ens havíem recordat ni de fer la foto de rigor (que tan bé em vindria per acompanyar aquest text).
Comptat i debatut, la visita d’Enric Balaguer quedarà com un dels millors moments del curs que prompte acabarà , i això en un any tan ple d’activitats  jo crec que entranyables al voltant de la poesia i de la figura d’Estellés.  

Jesús Castaño

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada