dijous, 31 d’octubre de 2013

Premi Planeta 2013
L'escriptora Clara Sánchez és la guanyadora del Premi Planeta 2013 amb la novel·la El cielo ha vuelto i la ex ministra de Cultura Ángeles González-Sinde ha resultat finalista amb la seua novel·la El buen hijo.
 
Clara Sánchez es converteix així en la catorzena dona que obté el Premi Planeta. Amb aquesta novel·la ens conta la metamorfosi de Patrícia, model de passarel·la i amb fortuna a la vida. Patrícia es troba un dia, durant un vol, amb una dona que li diu que hi ha algú que vol que es mora. Aquesta trobada canviarà la seua vida fent-la entrar en un món d´incerteses, sospites, dubtes, pors i desconfiança.

Nascuda a Guadalajara al 1955, s´ha convertit en una de les figures més consolidades de la narrativa espanyola contemporània. La seua primera novel·la, Piedras preciosas, va ser publicada al 1989, després van seguir: No es distinta la noche (1990), El palacio varado (1993), Desde el mirador (1996), El misterio de todos los días (1999), Últimas noticias del paraíso (2000), per la qual va rebre el Premi Alfaguara de Novel·la aqueix mateix any. Altres novel·les són, Un millón de luces (2003), Lo que esconde tu nombre (2010), novel·la de terror psicològic amb què guanyà el Premi Nadal aqueix any, Entra en mi vida (2012) i El cielo ha vuelto (2013).

Ha col·laborat amb el diari El País i ha participat regularment al programa de TVE Que grande es el cine, dirigit per José Luis Garci. També, i al marge de la seua trajectòria literària, conrea amb mim el seu propi blog (www.elboomeran.com).

Enllaç d´interès:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada