dijous, 25 de febrer de 2016

Trobada amb GEMMA PASQUAL (escriptora)


Aquest dilluns 8 de febrer hem tingut el plaer de rebre al nostre institut a l’escriptora Gemma Pasqual per parlar-nos del llibre Xènia, tens una WhatsApp. S’han realitzat tres sessions amb ella, una amb 3r B i F, altra amb 3r C i 4t PDC i una tercera on ens visitaren els alumnes de 3r i professores de l’IES Sixto Marco.

Gemma ens explicà com havia escrit la seua primera novel·la d’amor, malgrat creure que no donava el perfil d’escriptora d’aquest tipus de novel·les i per això no s’ho havia plantejat mai. Per tant no volia escriure la típica novel·la d’amor i, la veritat, el resultat ha estat molt bo. També, ens contà el procés de recerca d’informació sobre les relacions amoroses dels jóvens d’ara, la justificació dels dos finals, què passa a la segona part i de la propera publicació d’una tercera part del llibre.

Tot açò, ho féu amb una extraordinària simpatia i captació de l’atenció de l’alumnat ja que va deixar que tingueren els seus mòbils a la mà perquè pogueren tuitejar sobre l’esdeveniment mentre ella parlava i la mostra està que sols un parell d’alumnes ho féu. Tots ells estigueren atents a les seues anècdotes, preguntes, confessions i oblidaren els mòbils que tenien a les mans. Gaudiren molt, confessaren que el temps se’ls passà molt ràpid i, molts d’ells, expressaren el desig que volien llegir-se les següents parts del llibre. Ara, nosaltres treballarem les cançons i els grups de música que hi apareixen.

També ens contestà preguntes sobre els llibres Et recorde, Amanda i Gènova, “città chius@” que els alumnes també han llegit aquest curs.

L’autora treballava de programadora informàtica a l’empresa IBM i quan fou mare decidí donar-li un altre ús als ordinadors, a partir d’eixe moment contaria històries sobretot als jóvens per entretindre’ls però que, a la vegada, els faça reflexionar sobre algun tema polític, social, cultural o d'actualitat. Sense jutjar. Històries que fan que els adolescents raonen i gaudisquen amb una literatura de qualitat, doncs des de la primera pàgina se senten “enganxats” amb els personatges tan pròxims ja que tenen els mateixos problemes que ells.

Durant la seua visita vam poder comprovar que és una persona molt amable, simpàtica, propera i que la seua personalitat és un reflex viu de les seues novel·les ja que ens vam quedar atrapats des del primer moment que va començar a parlar. Quan acabà la trobada, ens adonàrem que s’havien fet realitat les seues pròpies paraules: “Si vosaltres esteu enganxats a la pantalla, jo aniré a la pantalla a buscar-vos perquè vingueu als meus llibres”.

Moltes gràcies Gemma. Estem desitjant tindre ja la propera trobada amb tu.

Consol Conca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada