diumenge, 25 de setembre de 2016

.26 de SETEMBRE
DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES


Hi ha alguna cosa més pròpia, més volguda, que ens agrade més sentir, que defensem amb més força que la pròpia llengua?

Segons la UNESCO al món es parlen actualment sis mil llengües (6000) de les quals, tres mil (3000) estan en greu perill de desaparèixer per a sempre i, amb elles, tantes maneres d’entendre el món, tantes cultures i tanta diversitat; cultures que ja no mai més evolucionaran, perquè estaran mortes. (A Espanya hi ha 5 llengües en perill de desaparèixer)

Son llengües que aporten diversitat i que permeten que hi haja milers de paraules amb significats únics i plens de matisos que només entenen bé els seus pocs parlants. I es que amb la desaparició de les llengües no escrites i no documentades, la humanitat no només perd una gran riquesa cultural, sinó també coneixements ancestrals continguts, en particular, a les llengües indígenes.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport celebrarà el Dia Europeu de les Llengües amb la inauguració de l'Arbre de les Llengües, escultura de Monique Bastiaans.

És aquesta, una reivindicació de la riquesa que comporta la diversitat lingüística i un homenatge a l'Arbre de la Ciència de Ramon Llull, com a creador de les acadèmies d'idiomes.

2016 és l’any de Ramon Llull, i també es l’any d’ Enrique Granados, compositor espanyol de música, què és una altra manera de comunicar-se.

La llengua uneix les persones perquè permet que s’entenguen, que es comprenguen i que es coneguen. I conèixer-se és amar-se.  No permetem mai que les llengües ens porten a la desunió i al conflicte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada