dilluns, 24 de març del 2014

46è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes


   Òmnium Cultural ha decidit atorgar el 46è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes al cantautor valencià Raimon. (Distinció atorgada a una persona que per la seva obra literària o científica en llengua catalana i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, haja contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.)  
   Des que va començar a cantar en públic el 1961, al mateix temps que neixia a Barcelona el moviment dels Setze Jutges, Raimon Pelegero i Sanchis (Xàtiva, 1940) ha publicat una cinquantena de discs, ha actuat en una vintena de països i sempre s'ha caracteritzat per la seva defensa de la llengua i la cultura dels Països Catalans. De gran reconeixement internacional, el cantautor va aportar a la Nova Cançó un estil personal i original.
   La seva música ha contribuït decisivament a la divulgació i popularització d'alguns dels grans autors de la poesia catalana, des de la lírica medieval fins a la poesia contemporània. És especialment rellevant la seva vinculació amb l'obra d'Ausiàs March i de Salvador Espriu, als quals ha dedicat treballs i recitals monogràfics. També ha musicat poemes de Jordi de Sant Jordi, Joan Roís de Corella, Jaume Roig, Bernat Metge, Anselm Turmeda, Joan Timoneda o Pere Quart, entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada