dimarts, 15 d’abril del 2014

Josep Franco


    Dimecres 9 d’abril gaudírem al nostre centre de la presència de Josep Franco que ens parlà de les seues novel·les Vent d’Almansa i L’últim roder.
     Josep Franco, nascut a Sueca, es dedica a l’ensenyament d’adults i a l’escriptura, tant a la creació pròpia com a la traducció d’altres autors a la nostra llengua.
     L’últim roder va aparèixer el 1986 i dels seus llibres ha estat aquell que ha assolit major número d’edicions. Josep Franco ens ha contat que això s’ha degut al fet de trobar-se en el moment idoni i al conjunt de circumstàncies que van envoltar la seua aparició.
     Vent d’Almansa va rebre al 2006 el premi de novel·la juvenil “El Far de Cullera”. És una novel·la en la qual es desenvolupen petites històries al voltant del personatge principal: Marc Peris.
     D’aquestes dues novel·les ens ha contat anècdotes diverses com, per exemple, el fet que una vegada el van trucar per demanar-li on era la tomba de l’Eugeni, protagonista de L’últim roder, i va haver de respondre que mai havia existit, que era un personatge de ficció; o el fet que a la batalla d’Almansa, que ens va portar conseqüències funestes a tots els valencians, no va participar-hi cap valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada