diumenge, 11 de febrer del 2018

Dona i ciència

Dia Internacional de la DONA
i la XIQUETA a la Ciència

Escola de dones a Herat (Afganistan)


La història ha amagat a les dones dedicades a la investigació que han viscut i viuen a l'ombra dels seus col·legues.

Per tal d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les xiquetes, i més per aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les xiquetes, l'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència. 

La doctora Kathrin Hoppner, química atmosférica de l'estació d'investigació Neumayer III a l'Antàrtida en 2012.

Aquest dia va ser adoptat perquè necessitem arribar al 100% del potencial per aconseguir el desenvolupa-ment sostenible: necessitem més dones treballant en els camps de CTEM, des de ciències de la computació fins Matemàtiques, incloent Biologia i Enginyeria.

Assolir aquesta fita necessita d'un canvi d'actitud i un desafiament als estereotips.

 Des de la UNESCO es convida a les dones en ciències, a unir-se a la conversa i ajudar a mostrar a les xiquetes que elles també poden participar en la ciència.


 Aquesta iniciativa pretén visibilitzar el paper de la dona en l'àmbit científic i tecnològic amb l'objectiu de fomentar les vocacions científiques en els nens i adolescents, reduir la bretxa de gènere existent en nombroses àrees de la ciència i ajudar a combatre els estereotips i els biaixos d'avaluació que, històricament, han perjudicat la població femenina.
A Espanya, la plataforma 11defebrero.org ha reunit dones i homes de l'àmbit de la investigació, la docència i la comunicació científica per organitzar, donar suport i difondre tot tipus d'activitats relacionades amb aquesta iniciativa. En aquest enllaç i en aquest altre trobareu més informació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada