dimarts, 6 de febrer del 2018

LECTURA MUSICADA

“NOSALTRES LECTORES,
NOSALTRES ESCRIPTORES”

Dijous 1 de febrer va tenir lloc a l’escenari de l’aula SUM una especial activitat  literària i musical. Un grup de sis dones  - de diferents àmbits professionals,  però amb la mateixa passió comuna per les lletres i la música-  van posar veu als textos d’escriptores diverses de totes les èpoques: des d’Isabel de Villena a Victòria Cremades, poeta participant en l’acte que ens va fer donació del seu últim llibre de poemes, Les amússies.
El repertori de lectures ens va portar per la poesia tot fent un recorregut des de les autores feministes anglosaxones Anne Sexton i Virginia Woolf,  fins a d’altres més properes com Felícia Fuster, Antònia Vicens , Maria M. Marçal, Gràcia Jiménez, Carolina Coronado, Gloria Fuertes i Carmelina Sánchez-Cutillas. També va haver espai per  a la narrativa de Lliris Picó, Monserrat Roig, Mercè Rodoreda i Carme Riera i, fins i tot, per a l‘assaig de la filòsofa Adela Cortina.  Per finalitzar Mónica Calatayud, amb la guitarra, ens va oferir la seua versió musicada del poema “Els peus errats” de V. Cremades i, al seu torn, la cantant Pilar Ruíz ens va fer gaudir de les composicions de diverses cantautores sud-americanes.
L’acte va ser aplaudit per alumnat dels cicles formatius de:  2nTASOCT, 1r i 2n PROMIG i 2n APSD.
Aquesta activitat va ser realitzada amb l’objectiu de dinamitzar i animar la lectura dels llibres presents a la biblioteca del Victoria Kent, les autores dels quals són escriptores que ens mostra l’exposició “Les nostres escriptores”  realitzada per l’associació FULL que romandrà al centre fins el 9 de febrer.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada